vineri, 13 iulie 2018

Pregatirea Pisicii pentru o Calatorie la Medicul Veterinar

Jazz
Chiar daca pisicile sunt in mod traditional, creaturi independente, tu este cea mai importanta persoana din lumea pisicii tale! In afara ta, cea de-a doua cea mai importanta persoana din viata pisicii tale este medicul veterinar. Acesti doctori de animale au doua obiective majore: sa mentina sanatatea animalelor cat de mult pot si sa le ingrijeasca atunci cand se imbolnavesc. Destul de simplu, nu-i asa?

Pentru a se mentine sanatoasa, pisicoasa voastra are nevoie de miscare, o hrana buna si ingrijire medicala consistenta si consecventa. Medicul vostru veterinar va poate ajuta cu toate cele trei componente ale unui stil sanatos de viata pentru pisica voastra. Avand in vedere ca atat voi, cat si pisica voastra veti face multe calatorii la centrul medical veterinar de-a lungul timpului, este cel mai indicat sa incepeti pregatirea pisicii voastre pentru astfel de vizite cat mai curand cu putinta.

Reducerea Stresului Asociat Vizitelor Medical-Veterinare Pentru Pisici

Amos

De ce este pisica mea atat de stresata atunci cand o duc la clinica veterinara?


Pisicile sunt foarte atasate de teritoriul lor de-acasa, iar majoritatea animalelor noastre de companie duc o viata foarte protejata cu o rutina extrem de predictibila care nu implica calatoriile departe de casa. Pentru majoritatea pisicilor, o vizita la veterinar este o experienta coplesitoare. Pisica este scoasa din mediul ei ambiental familiar, pusa intr-o masina zgomotoasa, transportata la clinica veterinara, dusa intr-o receptie unde exista mirosuri puternice ale altor animale si oameni si, mai apoi, dusa intr-o sala de examinare unde o persoana nefamiliara o examineaza si-i administreaza diferite tratamente. Oricare dintre aceste chestiuni poate fi stresanta si, atunci cand sunt cu toate laolalta, nu e de mirare ca pisica voastra sa se simta speriata sau stresata.

Medicatia pentru Reducerea Stresul Asociat Vizitelor Medical-Veterinare pentru Pisici

Olaf

De ce este pisica mea asa de stresata cand o duc la clinica veterinara?


Pentru majoritatea pisicilor, o vizita la veterinar este o experienta coplesitoare. Pisica este scoasa din mediul ei de viata familiar, pusa intr-o masina zgomotoasa, dusa cu masina la clinica veterinara, scoasa in sala de receptie unde sunt mirosuri puternice de la alte animale si oameni si apoi dusa intr-o sala de consultatii unde o persoana cu care nu este familiarizata o examineaza si-i administreaza diferite tratamente. Oricare dintre aceste lucruri poate fi stresant, iar atunci cand toate sunt experimentate laolalta, nu e de mirare ca pisica voastra este atat de speriata si nervoasa.

Consilierea Comportamentala – Medicatia Complementara

Produsele naturale pot fi utilizate in terapia comportamentala?


Aceasta este o tema extinsa care include o varietate de optiuni terapeutice, incluzand remedii pe baza de plante, remedii homeopate, suplimente nutritive, etc. Exista putine studii controlate care sa ateste ca oricare dintre aceste tratamente sunt eficiente la animalele de companie. Desi acelasi lucru se poate spune si despre majoritatea medicamentelor utilizate in terapia comportamentala, cele mai multe dintre acestea s-au dovedit a fi cel putin eficiente in terapia comportamentala umana. Mai mult de atat, deoarece aceste produse contin ingrediente „naturale”, pot exista variatii mari in puritatea, calitatea, nivelul de activitate si eficacitate de la un producator la altul si de la un lot la altul.

Esentele Florale

Ce sunt esentele florale?


Terapia cu esente florale sau terapia florala a fost dezvoltata de catre medicul Edward Bach in timpul anilor 1930. In decursul anilor de practica, Dr. Bach si-a dezvoltat convingerea ca oamenii ar putea fi grupati in functie de starile lor emotionale si ca aceste emotii erau principala cauza a multora dintre bolile lor. In cautarile sale de a gasi o terapie pe baza de plante pentru fiecare grup in parte, Edward Bach si-a indreptat atentia spre extractele diferitelor specii de flori. Esentele florale sunt prin urmare extracte de flori, fiecare dintre acestea crezandu-se ca ajuta la echilibrarea unei anumite trasaturi emotionale anume sau a tipului de personalitate la oameni. Ulterior, medicii veterinari au investigat daca exista posibilitatea ca esentele florale sa fie utilizate pentru ameliorarea stresului emotional si anxietatii la animale.

Comportamentul si Educarea Pisicii – Educarea si Calatoria cu Transportatorul

Scortisoara

De ce sunt pisicile atat de reticente in privinta calatoriilor?


Pisicile sunt extrem de atasate de teritoriu, astfel ca indepartarea de aceasta baza sigura nu este o chestiune pe care sa o suporte cu usurinta! Calatoria in masina, avion sau alte forme de transport uman poate fi o experienta extrem de stresanta din toate punctele de vedere, in parte deoarece pisica nu mai detine controlul propriei experiente.

„Tema pisicii de a-si parasi mediul familiar este accentuata de frica de a fi inchisa si captiva.”

In cazul pisicilor care nu sunt obisnuite sa fie inchise intr-o cusca, limitarea intr-un transportator pe langa faptul ca le lezeaza, le si insulta, astfel ca teama pisicii de a-si parasi mediul familiar este accentuata de frica de a fi inchisa si captiva. Mai mult, pisicile care nu sunt obisnuite cu miscarea si sunetele masinii sau avionului pot deveni extrem de inspaimantate de aceasta experienta.

miercuri, 4 iulie 2018

Consilierea Comportamentala – Medicatiile si Fisa de Consimtamant

Sursa: https://i0.wp.com/media.indiedb.com/images/groups/1/3/2392/beautiful-cats-hd-wallpapers-18.jpg

Cum sunt utilizate medicamentele pentru modificarea comportamentului la pisici?


In prezent, sunt utilizate numeroase medicamente pentru a trata problemele de comportament ale animalelor de companie. Pentru a stabili daca tratamentul medicamentos poate fi luat in considerare, in primul rand este esential sa se determine diagnosticul si cauza problemei. Medicamentele sunt indicate atunci cand tehnicile de modelare a comportamentului de unele singure este prea putin probabil sa amelioreze problema, in cazurile care nu au raspuns cu succes la terapia comportamentala sau in cazurile in care ar putea fi dificil sau periculos sa se intervina fara ajutorul medicamentelor. In acele cazuri in care pisica este excesiv de anxioasa sau manifesta comportamente care i-ar putea fi daunatoare ei insasi sau altora, medicamentele pot fi indicate din considerente umane. In unele cazuri, cum ar fi cele in care ar putea exista anomalii la nivelul receptorilor si neurotransmisiei cerebrale, medicamentele ar putea fi o parte necesara a protocolului de terapie pentru facilitarea functiei cerebrale mai normale.