vineri, 13 iulie 2018

Esentele Florale

Ce sunt esentele florale?


Terapia cu esente florale sau terapia florala a fost dezvoltata de catre medicul Edward Bach in timpul anilor 1930. In decursul anilor de practica, Dr. Bach si-a dezvoltat convingerea ca oamenii ar putea fi grupati in functie de starile lor emotionale si ca aceste emotii erau principala cauza a multora dintre bolile lor. In cautarile sale de a gasi o terapie pe baza de plante pentru fiecare grup in parte, Edward Bach si-a indreptat atentia spre extractele diferitelor specii de flori. Esentele florale sunt prin urmare extracte de flori, fiecare dintre acestea crezandu-se ca ajuta la echilibrarea unei anumite trasaturi emotionale anume sau a tipului de personalitate la oameni. Ulterior, medicii veterinari au investigat daca exista posibilitatea ca esentele florale sa fie utilizate pentru ameliorarea stresului emotional si anxietatii la animale.

Cat de multa experienta exista in ceea ce priveste utilizarea esentelor florale la animalele de companie?


Mai degraba, exista o experienta clinica mai ampla in ceea ce priveste utilizarea esentelor florale la oameni decat la animalele de companie, desi esentele florale sunt utilizate deja de multi ani si la animalele de companie.

Ce specii de animale sunt tratate cu regularitate cu ajutorul esentelor florale?


Teoretic, orice animal de companie poate fi tratat cu ajutorul esentelor florale; animalele cel mai comun tratate sunt cainii si pisicile.

Cat de multe cercetari s-au realizat cu privire la acest tip de terapie?


Esentele florale nu au fost bine cercetate.

„Majoritatea recomandarilor pentru utilizarea la animale se bazeaza pe experientele clinice cu oamenii.”

Majoritatea recomandarilor pentru utilizarea la animale se bazeaza pe experientele clinice cu oamenii. Ca urmare a sigurantei si costului redus, esentele florale sunt folosite in mediile de medicina conventionala in tratamentul tulburarii de tip ADHD (Attention-Deficit-Hyperactivity Disorder) la copii si pentru a diminua stresul si epuizarea asociate nasterii copiilor la femei. Studiile clinice, insa, lipsesc.

Care ar fi beneficiile utilizarii esentelor florale pentru pisica mea?


Orice tip de stres sau anxietate la animalele de companie, exista posibilitatea de a fi reduse prin utilizarea unei esente florale potrivite.


Care este reusita terapiei cu esente florale?


Ele au un succes deosebit in reducerea starilor usoare de stres si a anxietatii la animalele de companie. Starile de anxietate mai severe sunt in general, refractare la esentele florale. Cele mai renumite esente florale cu efect terapeutic sunt cele pe care le gasiti sub denumirea de Rescue Remedy. Este singurul remediu combinat conceput de Dr. Bach. Este compus din esentele a 5 flori (cherry plum, clematis, impatiens, rock rose si Star of Bethlehem). Rescue Remedy are multe utilizari si este recomandat pentru orice eveniment stresant sau traumatic, cum ar fi convulsiile, anxietatea de separare, o calatorie la cabinetul medicului veterinar sau la salonul de cosmetica si pentru fobiile de furtuna.

Cat de sigure sunt esentele florale?


Esentele florale sunt foarte sigure si nu sunt raportate efecte secundare.

De unde pot achizitiona esentele florale si am nevoie de o reteta?


Multe dintre magazinele naturiste, cat si medicii veterinari care practica medicina holistica si complementara au spre vanzare astfel de esente. Compania Bach vinde formulele originale concepute de Dr. Bach si este cel mai renumit producator de esente florale. La noi, in Romania, produsele marca Dr. Bach sunt importate si le puteti gasi on-line pe remediiflorale.ro

Nu aveti nevoie de o reteta medicala, dar recomandarea noastra este sa va consultati cu medicul vostru veterinar privind utilizarea si recomandarile aferente functie de necesitatile pisicii voastre inainte de a achizitiona produsul.

Cats' LadyVet - Doctorita Pisicilor este primul centru medical-veterinar de diagnostic si tratament dedicat exclusiv pisicilor. Daca iti doresti ca pisica ta sa se afle in ingrijirea unui medic veterinar specializat in medicina felina, a carui prioritate si prim interes profesional sunt pisicile, programeaza-ti pisica la 021.211.00.49 pentru un consult si vino sa ne cunosti. 

Adresa: Strada Sfantul Spiridon nr. 11, sector 2, Bucuresti

Adresa de e-mail: doctoritapisicilor@gmail.com


Telefoane de contact: 021.211.00.49 / 0724.199.920

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)