Pisi-Neuro

Afectiuni Neurologice


Investigatii Auxiliare

2 comentarii:

 1. Bună ziua. Aș vrea mai multe informații despre un anumit subiect.
  Recomandarea unui articol sau a unei cărți, orice informație ajută. Pot să citesc articole în engleză și germană.
  Problema mea se referă la faptul că pisicuța, își mușcă uneori agresiv picioarele din spate sau coada (comportamentul nu e frecvent). Nu sunt răni vizibile, dar pare să fie destul de hotărâtă în a se răni. La un moment dat se lovea cu picioarele peste cap, ceea ce mi s-a părut periculos, având în vedere că se poate răni usor în special la ochișori. Nu este un loc anume unde se muscă și nu pare să fie iritată pielea, prin urmare mă gândesc că nu e de natură fizică, ci psihologică, mai ales că pare că face asta ca o “joacă serioasă”.
  Am citit ceva pe subiect și acest tip de comportament poate să indice ceva probleme psihice referitoare la constientizarea propriului corp. Adică, din câte am înteles, consideră că membrele inferioare sunt elemente străine corpului.
  E posibil să fie o informație percepută de mine eronat, dar dacă nu este așa cazul sau apar alți factori de natură psihologică, există vreun remediu?
  Vă mulțumesc!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Buna ziua..multumesc de intrebare..:) Din ce-mi descrieti, tind sa cred ca este vorba de o problema comportamentala ca urmare a plictiselii si/sau a starii de irascibilitate ca si trasatura proprie sau ca urmare a stresului..Pisicile sunt animalute extrem de inteligente care au nevoie de stimulare mentala constanta si consistenta. Astfel, pisica dvs. va avea nevoie de un spatiu de joaca extrem de interactiv care sa implice vanarea, capturarea, etc., aspecte native si instictuale ale pisicii care trebuie exprimate si exersate, dar indreptate spre jucarii si nu spre propriu corp. De asemenea, pentru un confort psihologic al pisicii dvs., n-ar strica sa luati in considerare achizitionarea unui difusser de Feliway pe care sa-l mentineti in priza in permanenta in caminul dvs. Astept vesti de la dvs. sa-mi spuneti daca ati reusit sa rezolvati ceva..:)

   Ștergere

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)