joi, 26 aprilie 2018

Insulina

De ce mi-a prescris medicul veterinar acest medicament?

Insulina este un hormon care ajuta organismul sa transforme hrana pe care pisica voastra o consuma in energie. Insulina actioneaza favorizand transportul zaharului sau glucozei din sange in celulele organismului pentru a sintetiza grasimi, zaharuri si proteine. Fara ajutorul insulinei, glucoza nu poate intra in celulele organismului. Insulina isi indeplineste functiile in cazul in care organismul isi produce propria insulina sau daca aceasta este administrata prin injectare. Insulina este administrata atunci cand pisica sufera de diabet zaharat.

Cum administrez acest medicament?

     ·        Administrati-i pisicii voastre acest medicament intocmai cum v-a fost recomandat de catre medicul veterinar. CITITI PROSPECTUL CU ATENTIE.
      ·        Masurati doza cu atentie.
·        NU AGITATI FLACONUL CU INSULINA – inainte de a aspira insulina in seringa, rostogoliti bland flaconul intre degetele voastre pentru a omogeniza continutul.
·        Daca pastrati insulina in frigider, lasati-o in seringa sa ajunga la temperatura camerei inainte de injectare.
·        Incercati sa-i administrati acest medicament la aproximativ aceleasi ore in fiecare zi.
·        NU administrati pisicii o cantitate mai mare de medicament decat v-a fost recomandat si de asemenea, nu-i administrati insulina mai des decat v-a fost indicat.
·        Incercati sa nu omiteti nicio doza.
Ce ma fac daca am uitat sa administrez o doza?

Administrati-i pisicii doza cat mai curand cu putinta. Daca a trecut mai mult de o ora de la momentul obisnuit al administrarii, omiteti doza respectiva si continuati cu programul obisnuit. Nu-i administrati pisicii doua doze deodata.

Cum trebuie sa pastrez acest medicament?


„Nu mai folositi insulina care a fost pastrata la temperatura camerei pentru o perioada mai lunga de 1 luna.”

      ·        Depozitati acest medicament departe de copii.
·        Depozitati acest medicament in frigider. NU-l congelati. Insulina poate fi pastrata la temperatura camerei timp de pana la 1 luna de zile. Nu mai folositi insulina care a fost pastrata la temperatura camerei pentru o perioada mai lunga de 1 luna de zile.
·        Flacoanele sigilate pot fi pastrate pana la data expirarii inscrise pe eticheta produsului.
·        Nu expuneti insulina la temperaturi extreme sau la lumina solara directa. Acest lucru va determina insulina sa devina mai putin activa si eficienta intr-un timp scurt.

Care sunt efectele secundare posibile?

     ·        Daca pisicii voastre ii administrati o cantitate prea mare de insulina, aceasta poate deveni hipoglicemica (prezinta un nivel scazut al glucozei in sange). Aceasta stare ar putea avea drept consecinta aparitia dezorientarii, starii de slabiciune, foamei exagerate, somnolentei, gretii, batailor rapide ale inimii, lipsei de stabilitate si posibil, a convulsiilor si comei. Daca apar convulsii, contactati-va medicul veterinar imediat.
·        Daca efectele secundare ale hipoglicemiei sunt usoare, oferiti-i pisicii voastre niste mancare si contactati-va medicul veterinar cat mai curand cu putinta.
·        Nivelurile ridicate ale glucozei in sange sunt o alta problema care poate aparea. Anuntati-va medicul veterinar imediat daca apar urmatoarele simptome: somnolenta, gura uscata, piele uscata insotita de matreata, urinare intensificata, pierderea poftei de mancare, greata, varsaturi, respiratie dificila si sete neobisnuita.
·        Pot aparea si alte efecte secundare. Daca sesizati orice neobisnuit, contactati-va medicul veterinar.

Exista eventuale interactiuni medicamentoase posibile?

     ·        Aveti in vedere sa-i comunicati medicului vostru veterinar daca ii administrati pisicii voastre orice alte medicamente sau suplimente.
·        Destul de des medicul vostru veterinar va poate prescrie doua medicamente diferite, iar in astfel de situatii o interactiune intre medicamente poate fi anticipata. Daca se intampla acest lucru, medicul vostru veterinar ar putea modifica doza si/sau v-ar putea monitoriza pisica mai atent.
·        Urmatoarele medicamente ar putea interactiona cu insulina: steroizii anabolizanti, alcoolul, blocantele beta-adrenergice, inhibitorii de monoamin-oxidaza, guanetidina, fenilbutazona, sulfinpirazona, tetraciclina, aspirina si alti salicilati, glucocorticoizii, dextrotiroxina, dobutamina, epinefrina, combinatiile de estrogen/progesteron, furosemidul, diureticele tiazidice, hormonii tiroidieni si glicozidele cardiace.
·        Contactati-va medicul veterinar daca pisica voastra manifesta orice reactii neobisnuite atunci cand ii sunt administrare diferite medicamente impreuna.
Cats' LadyVet - Doctorita Pisicilor este primul centru medical-veterinar de diagnostic si tratament dedicat exclusiv pisicilor. Daca iti doresti ca pisica ta sa se afle in ingrijirea unui medic veterinar specializat in medicina felina, a carui prioritate si prim interes profesional sunt pisicile, programeaza-ti pisica la 021.211.00.49 pentru un consult si vino sa ne cunosti. 

Adresa: Strada Sfantul Spiridon nr. 11, sector 2, Bucuresti

Adresa de e-mail: doctoritapisicilor@gmail.com

Telefoane de contact: 021.211.00.49 / 0724.199.920 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)