luni, 23 ianuarie 2017

5 Beneficii ale Vizitelor Medical-Veterinare de Rutina pentru Pisica Ta

1.   Pisicile imbatranesc mai repede decat oamenii.

O pisica atinge varsta umana de aproximativ 15 ani in primul ei an de viata, iar apoi 24 de ani la varsta de 2 ani. Mai apoi, ele aduna aproximativ 4 „ani pisicesti” pentru fiecare an calendaristic. Astfel, pisica voastra in varsta de 8 ani ar avea 48 in anii pisicesti. Asistenta medical-veterinara este cruciala deoarece multe se pot intampla in 4 „ani pisicesti”, motiv pentru care vizitele medicale anuale sunt atat de importante.

2.   Pisicile sunt maestre in a-si ascunde starile de boala.

Comportamentele naturale ale pisicii o fac extrem de abila in a-si ascunde starile atunci cand este bolnava sau are dureri. Pisica voastra ar putea suferi de vreo afectiune medicala cu mult inainte ca dvs. sa sesizati ca e ceva in neregula cu ea. Medicii veterinari sunt instruiti sa repereze modificarile sau problemele ascunse si pot detecta multe dintre afectiunile pisicilor inainte de a avansa sau a deveni mai dificil de tratat.

3.   Peste 50% dintre pisici sunt supraponderale sau obeze.



Medicul vostru veterinar va verifica greutatea corporala a pisicii voastre la fiecare vizita si va va furniza recomandarile privind alimentatia si regimul de viata adecvat pentru a o ajuta sa-si mentina greutatea ideala. Doar cateva sute de grame pot creste riscul pisicii voastre de a dezvolta diabet, boli cardiace, respiratorii si renale, etc.

4.   Ingrijirea preventiva este mai buna decat ingrijirea reactiva.

Informatiile discutate, alaturi de examinarea fizica amanuntita, va asigura voua si medicului vostru veterinar un plan de a va ajuta pisica sa se mentina sanatoasa. Examinarile regulate se pot dovedi utile in evitarea urgentelor medicale avand in vedere ca medicii veterinari, adesea, pot depista afectiunile sau bolile care pot atenta la sanatatea pisicii voastre cu mult inainte ca acestea sa se agraveze, sa provoace durere sau sa devina mai costisitor de tratat.

5.   Pisoii au 26 de dinti, in timp ce pisicile adulte au 30.

Asta echivaleaza cu o ingrijire dentara considerabila! Boala periodontala este considerata a fi cea mai frecventa boala a pisicilor de 3 ani si mai in varsta. Adesea, nu exista semne evidente ale bolii dentare. Majoritatea pisicilor cu boala dentara mananca in continuare fara a prezenta vreo modificare evidenta in apetit! Discutati  despre dantura pisicii voastre la vizita medicala de rutina a acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)