vineri, 15 ianuarie 2016

De Ce Le Plac Pisicilor Spatiile Mici Si Inguste?

Ascunderea

Pisicilor le place sa se inghesuiasca in spatiile mici. Ele se strecoara pe furis in sertare, cosuri si cutii. Se catara in dulapuri, se ascund sub paturi si se aseaza pe coltul vostru favorit al canapelei. Pana sa apucati sa desfaceti cumparaturile, pisica voastra se va cuibari in interiorul uneia dintre pungi.


Daca este ceva mic in zona si are cel putin trei laturi, pisica voastra, cel mai probabil, se va instala in el si se va face comoda.

Nu este dificil sa va imaginati de ce pisicilor le place sa fie „inchise”. Ele se simt confortabil si protejate in locurile mai mici si delimitate. Pisicile au o nevoie nativa de caldura si protectie; instinctul lor omniprezent le spune sa fie atente la pericolele care ar putea sa le ia prin surprindere atunci cand ele motaie. Daca „ascunzatoarea” are si un „capac”, este cu atat mai bine.

Ar trebui sa va asigurati ca mustacioasa voastra are o multitudine de locuri confortabile unde sa se poata cuibari si trage un pui de somn tihnit. In pet-shopuri si in cataloagele cu articole speciale pentru animalutele de companie se gasesc o larga varietate de paturi, cutii si „ascunzatori” din care puteti alege. O cutie pusa cu susul in jos prevazuta cu gauri facute cu un cutter pe laterale poate fi, de asemenea, un refugiu dragut. Sau pur si simplu deschideti un sertar din cand in cand si vedeti daca pisicuta voastra isi ocupa noua resedinta. Pungile de hartie (dar nu cele de plastic) pot fi, de asemenea, locuri bune de ascuns.


Unora dintre pisici le plac chiar si propriile custi de transport, mai ales daca li se ofera posibilitatea sa le exploreze. Asezati cusca de transport in camera in care pisicii voastre ii place sa-si petreaca timpul si inlaturati-i usita de acces. In interiorul custii, puneti-i jucariile preferate sau recompense delicioase si lasati-o sa le descopere pe cont propriu. Daca cusca de transport este „dotata” cu paturica ei preferata, mirosul familiar o va ajuta s-o accepte mai usor, iar voi s-ar putea s-o gasiti cuibarita in ea atunci cand se pregateste pentru un pui de somn. Apoi, cand este timpul pentru o vizita medicala la medicul veterinar, ea nu va mai fi atat de terifiata chiar daca va fi departe de casa, dar va fi in „casa” ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)