vineri, 13 iulie 2018

Pregatirea Pisicii pentru o Calatorie la Medicul Veterinar

Jazz
Chiar daca pisicile sunt in mod traditional, creaturi independente, tu este cea mai importanta persoana din lumea pisicii tale! In afara ta, cea de-a doua cea mai importanta persoana din viata pisicii tale este medicul veterinar. Acesti doctori de animale au doua obiective majore: sa mentina sanatatea animalelor cat de mult pot si sa le ingrijeasca atunci cand se imbolnavesc. Destul de simplu, nu-i asa?

Pentru a se mentine sanatoasa, pisicoasa voastra are nevoie de miscare, o hrana buna si ingrijire medicala consistenta si consecventa. Medicul vostru veterinar va poate ajuta cu toate cele trei componente ale unui stil sanatos de viata pentru pisica voastra. Avand in vedere ca atat voi, cat si pisica voastra veti face multe calatorii la centrul medical veterinar de-a lungul timpului, este cel mai indicat sa incepeti pregatirea pisicii voastre pentru astfel de vizite cat mai curand cu putinta.

Inainte de prima vizita


In primul rand, pregatiti-va pisica pentru calatoria cu masina. Inainte de a merge la centrul medical veterinar, faceti cateva calatorii cu masina in scop practic si oferiti-i pisicii voastre cate o recompensa cand ajungeti la destinatie. Daca pisicii voastre ii place sa calatoreasca cu masina, mersul la veterinar este o chestiune mai usoara.

„Daca pisicii voastre ii place sa calatoreasca cu masina, mersul la veterinar este o chestiune mai usoara.”

Pentru a fi in conditii de siguranta atat voi, cat si pisica voastra pentru calatoria la centrul medical veterinar, intotdeauna puneti-va pisica intr-un transportator de masina. Pisicilor le plac locurile inchise si stramte, astfel ca vor invata cu usurinta sa accepte transportatoarele. Cu ceva timp inainte de vizita la veterinar, asezati transportatorul gol si cu usa deschisa, pe podea in imediata apropiere a castronul de hrana al pisicoasei voastre. Asezati in transportator un prosop pufos sau o paturica moale. In urmatoarea zi, puneti bolul de mancare in interiorul trasportatorul, imediat langa usa numai cat pisica sa-si poata introduce capul sa manance. In a treia zi, puteti muta bolul de hrana si mai mult in interiorul transportatorului. Aceasta tehnica treptata ar trebui sa va ajute pisica sa considere transportatorul ca pe un loc prietenos si primitor in care poate intra fara prea multa convingere sau constrangere.

Daca pisica voastra inca ezita sa treaca pragul usii transportatorului, ajutati-o sa intre in acesta, impingand-o cu blandete. Daca opune rezistenta, indepartati portiunea superioara a transportatorului si asezati-o pe paturica, mai apoi, asezand din nou portiunea superioara a transportatorului. Daca nici acest lucru nu functioneaza, cu blandete , dar ferm, luati pisica in brate si asezati-o in transportatorul dispus pe verticala, introducandu-i in primul rand coada si extremitatea posterioara a corpului.

Pentru proprietarii de pisici care locuiesc la distante scurte (merg pe jos) de centrul medical veterinar, exista transportatoare pentru pisici prevazute cu rotite care pot face transportul facil si distractiv.

Prima vizita medical-veterinara


Cea dintai vizita la centrul medical veterinar nu ar trebui sa fie una medicala de-adevaratelea, ci mai degraba o introducere si o familiarizare distractiva cu un loc nou. Atunci cand va programati prima vizita medical-veterinara, spuneti-i persoanei care va raspunde ca va doriti sa va familiarizati pisica cu clinica si personalul acesteia inainte de programarea medicala. Intrebati daca va puteti prezenta la clinica atunci cand este un moment mai putin aglomerat, astfel incat pisica voastra sa nu fie coplesita de multitudinea de pisici si persoane straine SI incat, personalul medical sa dispuna de timpul necesar pentru a discuta cu voi. Membrii personalului veterinar vor fi incantati sa va ofere un tur al centrului si sa se imprieteneasca cu pisica voastra, astfel ca prima sa vizita sa fie una placuta.
Ozzy

„Membrii personalului veterinar vor fi incantati sa va ofere un tur al centrului si sa se imprieteneasca cu pisica voastra, astfel ca prima sa vizita sa fie una placuta.”

In timp ce va aflati in clinica veterinara, asezati transportatorul in poala voastra si vorbiti-i pisicii voastre cu o voce blanda si linistitoare. Pozitionati transportatorul in asa maniera incat sa pastrati alte animale in afara campului vizual direct al pisicii voastre. Cu ocazia acestei vizite, foarte probabil sa nu va intalniti cu medicul veterinar, astfel ca n-ar trebui sa dureze mai multe de cateva minute, dar va ofera oportunitatea de a pune la punct cateva date pentru vizita medicala propriu-zisa initiind fisa clinica a pisicii voastre cu consemnarile medicale aferente. De asemenea, este un moment bun de a aduce cu voi toate documentele privind imunizarile, deparazitarile, rezultatele analizelor si consemnarile medicale ale problemelor de sanatate anterioare.

A doua vizita medical-veterinara


Acum vine chestiunea pe bune. Inainte de vizita medical-veterinara propriu-zisa, luati o proba de fecale din litiera pisicii voastre si puneti-o intr-o punga de plastic sigilata sau un recipient steril de tip coprocultor. Pisica voastra va va fi recunoscatoare pentru ca nu va trebui sa ofere o proba de fecale cand ajunge la clinica!

Dupa ce realizati inregistrarea la receptia centrului, asezati-va intr-o zona linistita din sala de asteptare, daca nu sunteti preluati direct si vorbiti-i pisicii voastre cu o voce calma si linistitoare. Din nou, pozitionati transportatorul astfel incat pisicoasa voastra sa nu intrezareasca alte pisici. Un asistent veterinar va va insoti in sala de consultatii si va va adresa intrebari privind pofta de mancare a pisicii voastre, marca de hrana, programul de hranire si cantitatea cu care va hraniti pisica. Fiti precisi! O scafa poate fi o ceasca sau 10 cesti! Asistentul veterinar va va adresa intrebari privind obiceiurile legate de eliminarea nevoilor (Fecalele sunt normale? Ati sesizat mai multe locuri umede pe nisipul pisicii?), regimul de activitate (se joaca?) si starea generala de sanatate (Stranuta, ii curge nasul, tuseste, schioapata, se scarpina?) Pentru a verifica prezenta sau nu a parazitilor intestinali, asistentul veterinar va preleva o proba de fecale de la pisica voastra, daca nu ati adus una cu voi si ar putea preleva, de asemenea, si o mica proba de sange pentru a face verificari pentru viermii cardiaci, virusul imunodeficientei feline si virusul leucemiei feline. Acesta ii va lua temperatura pisicii, de asemenea. Cu toate aceste lucruri stranii care se petrec, pisicoasa voastra va avea nevoie ca in mod constant sa va auda vocea linistitoare. Astfel ca nu ezitati sa-i vorbiti pentru a o face sa se simta confortabil.

„Cu toate aceste lucruri stranii care se petrec, pisicoasa voastra va avea nevoie ca in mod constant sa va auda vocea linistitoare.”

Dupa ce asistentul veterinar preia semnele vitale, medicul veterinar se va intalni cu voi si cu pisicoasa voastra. Medicul vostru veterinar se va imprieteni cu pisica voastra inainte de a initia examinarea propriu-zisa, facandu-va pe ambii (pe voi si pisica voastra) sa va simtiti mai confortabil. O examinarea fizica completa va include inspectarea blanii in ceea ce priveste o eventuala uscaciune, chelii, zone iritate sau pustule. Medicul veterinar va examina ochii pisicii de la nivelul corneei pana la retina cu un oftalmoscop, va examina canalele auriculare cu un otoscop si ii va deschide gura pisicii voastre pentru a-i evalua dintisorii si gingiile. Medicul va asculta inima si pulmonii pisicoasei voastre si-i va palpa abdomenul. Va verifica daca exista eventuale hernii sau puncte moi pe craniul pisicii. De asemenea, va examina picioarele si va urmari mersul pisicii pentru a detecta eventualele modificari de postura.

Dupa examinarea fizica, medicul veterinar va efectua eventualele manopere ce vizeaza preventia bolilor, incluzand vaccinuri sau deparazitari si va va furniza un program pentru urmatoarele evaluari sau manopere ce vizeaza medicina preventiva. De asemenea, daca este cazul va va prescrie medicatia contra parazitilor externi (purici si capuse) si a viermilor cardiaci, de la caz la caz.

Vizitele medical veterinare ulterioare


Anja
Personalul medical veterinar va va aminti cand va trebui sa reveniti pentru vizitele urmatoare. Asteptati-va sa va prezentati pisica la medicul veterinar de minim doua ori pe an pentru vizitele wellness. Aceste controale periodice se dovedesc utile in a va mentine pisica sanatoasa prin prevenirea imbolnavirilor cu ajutorul vaccinarilor si a controlului parazitilor, cat si prin diagnosticarea problemelor de sanatate de timpuriu prin intermediul testelor de laborator.

„Asteptati-va sa va prezentati pisica la medicul veterinar de minim doua ori pe an pentru vizitele wellness.”

Mersul si vizitele la medicul veterinar vor fi floare la ureche daca incepeti sa va pregatiti pisica de timpuriu. Categoric, de asemenea, va ajuta si sa-i oferiti pisicoasei voastre o recompensa, cum ar fi o gustare delicioasa dupa fiecare vizita, astfel incat aceasta sa asocieze intotdeauna centrul medical veterinar cu ceva distractiv si placut!

Cats' LadyVet - Doctorita Pisicilor este primul centru medical-veterinar de diagnostic si tratament dedicat exclusiv pisicilor. Daca iti doresti ca pisica ta sa se afle in ingrijirea unui medic veterinar specializat in medicina felina, a carui prioritate si prim interes profesional sunt pisicile, programeaza-ti pisica la 021.211.00.49 pentru un consult si vino sa ne cunosti. 

Adresa: Strada Sfantul Spiridon nr. 11, sector 2, Bucuresti

Adresa de e-mail: doctoritapisicilor@gmail.com


Telefoane de contact: 021.211.00.49 / 0724.199.920

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)