vineri, 13 aprilie 2018

Testarea Wellness Pentru Pisici

Ce reprezinta testarea wellness?

Testarea Wellness este un program de controale medicale si testari de sange si urina conceput pentru a detecta bolile timpurii sau ascunse la pisicile care par a fi sanatoase.

De ce as agrea o testare wellness a pisicii mele?

Pisicile sunt maestre in a-si masca si ascunde suferintele, astfel ca o boala ar putea fi prezenta chiar si la pisicile care par a fi sanatoase. Daca o boala sau o afectiune poate fi depistata inainte ca pisica sa prezinte vreun semn de boala, atunci se pot face pasi in tratarea sau corectarea problemei inainte de a se instala leziuni sau disfunctii permanente.

Cand se efectueaza testarea wellness?

Testarea wellness ar trebui sa fie efectuata in mod regulat si multi companioni umani ai pisicoaselor imbina testarea wellness cu vizita anuala a pisicilor lor la medicul veterinar pentru examinarea fizica si vaccinare. Medicul vostru veterinar va poate recomanda testari mai frecvente in functie de varsta sau problemele de sanatate specifice ale pisicii voastre. Monitorizarea starii de sanatate a pisicii voastre intr-o maniera regulata ii inlesneste medicului veterinar posibilitatea de a depista modificarile minore care ar putea semnala debutul bolii.

Ce implica testarea wellness?

Exista trei categorii principale de testare wellness pentru pisicile tinere si de varsta mijlocie: hemoleucograma completa (HLG), profilul biochimic al sangelui si analiza de urina. Medicul vostru veterinar va va sfatui cat de extinsa va fi testarea in functie de necesitatile pisicii voastre. In cazul pisicilor tinere care nu prezinta semne de boala, o testare relativ simpla este adecvata. In cazul pisicilor de varsta mijlocie, o testare mai amanuntita ar fi adecvata.

Hemoleucograma completa


Acest test simplu ofera informatii privind diferitele tipuri de celule din sange. Acestea includ celulele rosii ale sangelui, care transporta oxigenul la tesuturi, celulele albe ale sangelui, care lupta impotriva infectiilor si raspund la inflamatie si plachetele sanguine (trombocitele), care ajuta sangele sa coaguleze. HLG-ul ofera detalii privind numarul, dimensiunea si forma diferitelor tipuri de celule si identifica prezenta oricaror celule anormale. Este un test de rutina utilizat in toate stadiile de sanatate si boala si poate indica prezenta diferitelor forme de boala (a se vedea materialul informativ Hemoleucograma Completa).

Profilul biochimic al sangelui

Acesta este un panel de teste care ofera informatii despre organele si tesuturile din organism si se dovedeste util in depistarea diabetului si a diferitelor alte tulburari (a se vedea materialul informativ privind Profilul Biochimic al Sangelui).

Daca la profilul biochimic al sangelui sunt detectate modificari minore, medicul veterinar va poate solicita repetarea testelor in cateva zile, saptamani sau luni. Daca aceste modificari sunt mai semnificative, atunci un plan de diagnostic mai extins poate fi recomandat, incluzand un profil biochimic extins si teste speciale de tipul radiografiei sau ecografiei.

Analiza de urina

Analiza de urina este un test de rutina care raporteaza proprietatile fizice si chimice ale urinei pisicii (a se vedea materialul informativ Analiza de Urina). Testul ofera informatii privind modul in care functioneaza rinichii, identifica inflamatia si infectia prezente la nivelul aparatului urinar si ajuta in depistarea diabetului. Analiza de urina este parte a oricarei evaluari complete a rinichilor si a aparatului urinar si ar trebui sa fie inclus in testarea wellness de rutina.

Rezumat

Testarea wellness este o modalitate simpla si eficienta de monitorizare a starii de sanatate a pisicii. Depistarea precoce si corectarea problemelor medicale sunt utile in a asigura o viata lunga, sanatoasa si activa a pisicii voastre.

Cats' LadyVet - Doctorita Pisicilor este primul centru medical-veterinar de diagnostic si tratament dedicat exclusiv pisicilor. Daca iti doresti ca pisica ta sa se afle in ingrijirea unui medic veterinar specializat in medicina felina, a carui prioritate si prim interes profesional sunt pisicile, programeaza-ti pisica la 021.211.00.49 pentru un consult si vino sa ne cunosti. 

Adresa: Strada Sfantul Spiridon nr. 11, sector 2, Bucuresti

Adresa de e-mail: doctoritapisicilor@gmail.com

Telefoane de contact: 021.211.00.49 / 0724.199.920 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)