joi, 26 aprilie 2018

Insulina Glargin

De ce a prescris medicul meu veterinar acest medicament?


Insulina glargin este o insulina cu actiune lunga utilizata la pisicile cu diabet zaharat pentru a le ajuta sa-si regleze glucoza din sange.

Cum trebuie sa administrez acest medicament?


„O supradoza poate avea consecinte dramatice pentru pisica voastra.”

  • Acest medicament este injectat sub piele (subcutanat), de regula, de doua ori pe zi. Cititi cu atentie prospectul!
  • Lasati medicamentul sa ajunga la temperatura camerei inainte de a-l injecta. Acest medicament nu necesita sa fie agitat sau omogenizat inainte de administrare.
  • Asigurati-va ca medicul vostru veterinar v-a instruit care este tehnica adecvata de extragere a insulinei din flaconul in care este depozitata, precum si care este tehnica de injectare corespunzatoare.
  • Nu diluati si nu amestecati insulina glargin cu diluanti sau alte medicamente.
  • Masurati doza cu mare atentie. Verificati de doua ori doza aflata in seringa. O supradoza poate avea consecinte dramatice pentru pisica voastra. In general, doza este de doar cateva unitati de insulina, iar gradatiile de pe seringa sunt minuscule.
  • Incercati sa administrati acest medicament la aproximativ aceeasi ora in fiecare zi.
  • Nu ii administrati pisicii o cantitate mai mare de insulina decat v-a fost recomandat si, de asemenea, nu i-o administrati de mai multe ori decat v-a fost recomandat.
  • Incercati sa nu omiteti administrarea vreunei doze. De asemenea, este indicat sa aveti doua flacoane de insulina la indemana, doar pentru cazurile in care unul se sparge sau va apropiati de un sfarsit de saptamana sau de vreo sarbatoare.
  • Fiti constienti de comportamentul normal al pisici voastre. Acest lucru va va ajuta sa constatati atunci cand ceva nu este in regula. Daca pisica voastra nu se comporta normal, suspectati un nivel scazut al glucozei din sange (hipoglicemie). Este binevenit sa detineti cateva pachetele cu miere sau zahar sau o mica sticluta cu sirop de porumb pe care sa le utilizati intr-o eventuala situatie de urgenta.


Ce-ar trebui sa fac daca am uitat sa-i administrez o doza?


Administrati-i doza cat mai curand cu putinta. Daca se apropie momentul pentru urmatoarea doza, sariti peste doza uitata si continuati cu programul obisnuit. NICIODATA nu-i administrati pisicii doua doze de insulina deodata sau la un interval foarte scurt.

Cum depozitez acest medicament?


  • Pastrati medicamentul departe de copii, astfel incat acestia sa nu aiba acces la el.
  • Depozitati insulina in frigider la o temperatura cuprinsa intre 2-8 grade Celsius. Nu o congelati. Daca flaconul cu insulina glargin a inghetat, aruncati-l.
  • Insulina glargin este stabila timp de 28 de zile la temperatura camerei daca este protejata de caldura si lumina directa si daca temperatura de depozitare nu depaseste 30 grade Celsius.


Care sunt eventualele efecte secundare?


  • Cel mai comun efect secundar este hipoglicemia (glucoza scazuta in sange). Simptomele sunt slabiciune, tremuraturi sau clatinari, inclinarea capului, somnolenta, moleseala, incoordonarea miscarilor. Lasata netratata, poate progresa la convulsii, orbire, comportament bizar si coma.
  • Alte semne secundare pot fi reprezentate de stare de agitatie, foame exagerata si spasme sau tremuraturi musculare.
  • Daca observati orice neobisnuit, contactati-va medicul veterinar. 


Exista eventuale interactiuni medicamentoase?


  • Asigurati-va sa-i comunicati medicului vostru veterinar ce alte medicamente si suplimente ii administrati pisicii voastre.
  • Destul de frecvent, medicul vostru veterinar poate prescrie doua medicamente diferite, chiar si in cazul in care exista posibilitatea aparitiei interactiunilor medicamentoase. In acest caz, medicul vostru veterinar poate modifica doza si/sau va poate recomanda o monitorizare mai atenta a pisicii voastre.
  • Imediat raportati-i medicului vostru veterinar orice eventuale simptome neobisnuite observati la pisica voastra.


Cats' LadyVet - Doctorita Pisicilor este primul centru medical-veterinar de diagnostic si tratament dedicat exclusiv pisicilor. Daca iti doresti ca pisica ta sa se afle in ingrijirea unui medic veterinar specializat in medicina felina, a carui prioritate si prim interes profesional sunt pisicile, programeaza-ti pisica la 021.211.00.49 pentru un consult si vino sa ne cunosti. 

Adresa: Strada Sfantul Spiridon nr. 11, sector 2, Bucuresti

Adresa de e-mail: doctoritapisicilor@gmail.com

Telefoane de contact: 021.211.00.49 / 0724.199.920 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)