joi, 26 aprilie 2018

Cum Sa-Ti Ingrijesti Pisica Diabetica

  1. Scoateti flaconul de insulina de la frigider si amestecati cu blandete continutul rostogolind flaconul intre maini.
  2. Pregatiti seringa de insulina indepartand portiunea de protectie a pistonului. Trageti usor de piston pentru a-l slabi.
  3. Cand sunteti pregatiti sa aspirati, indepartati capacul de protectie al acului. Infigeti acul in flaconul de insulina asigurandu-va ca acul este plasat in cercul din mijloc al capacului de cauciuc al flaconului.
  4. Dispuneti flaconul cu capul in jos in timp ce seringa este infipta in flacon. Trageti de piston si aspirati o cantitate un pic mai mare decat ati avea nevoie. In timp ce mentineti acul infipt in flacon, impingeti usor pistonul si introduceti excesul de insulina inapoi in flacon. Acesta este momentul in care puteti elimina eventualele bule de aer din seringa lovind usor cu degetul lateralele seringii pentru a determina bulele sa pluteasca in partea superioara a seringii, spre ac.
  5. In timp ce trageti de piston, numarati numarul de unitati. De exemplu, daca ii administrati pisicii voastre 3 unitati, aspirati pana la 10 unitati, apoi impingeti pistonul inapoi pana la marcajul de 5 unitati si incepeti sa numarati fiecare linie pana ajungeti la marcajul pentru 3 unitati.
  6. Daca pisica voastra nu a fost hranita inca, acum este momentul sa-i puneti mancarea la dispozitie.
  7. In timp ce mananca, prindeti-i cu blandete un pliu de piele de pe lateralele toracelui si creati un fald.
  8. Tineti seringa intre degetul mare si degetul aratator. Asigurati-va ca degetul vostru mare NU este dispus pe piston in acest moment pentru ca ati putea pulveriza insulina inainte de a i-o administra pisicii voastre!
  9. Introduceti acul la un unghi de 45 de grade in piele. Ar trebui sa simtiti o senzatie de rezistenta pe masura ce acul traverseaza pielea, iar odata ce acul a ajuns sub piele apasati pe piston si administrati insulina. Mentineti acul sub piele in pozitie pentru cateva secunde, apoi retrageti-l si aruncati seringa cu acul atasat si protejat de capacul de protectie.
  10. Puneti flaconul de insulina inapoi in frigider.

Aspecte extrem de importante de amintit!!

Daca pisica voastra NU mananca, NU ii administrati insulina!

Daca nu va mai amintiti daca i-ati administrat sau nu pisicii doza de insulina, NU ii mai administrati o alta doza! Doar omiteti doza si administrati o alta doza la momentul dozei urmatoare planificate.

A avea la indemana sirop de porumb sau miere este o chestiune salvatoare de viata!

Daca ati intarziat cu mai mult de o ora administrarea insulinei si aveti un regim de administrare a acesteia la 12 ore, omiteti-o pe cea pierduta si administrati-i urmatoarea doza planificata la momentul respectiv. Altfel spus, daca ati intarziat cu administrarea dozei de dimineata cu mai mult de o ora, urmatoarea doza pe care o veti administra pisicii voastre este la ora de seara planificata.

Cats' LadyVet - Doctorita Pisicilor este primul centru medical-veterinar de diagnostic si tratament dedicat exclusiv pisicilor. Daca iti doresti ca pisica ta sa se afle in ingrijirea unui medic veterinar specializat in medicina felina, a carui prioritate si prim interes profesional sunt pisicile, programeaza-ti pisica la 021.211.00.49 pentru un consult si vino sa ne cunosti. 

Adresa: Strada Sfantul Spiridon nr. 11, sector 2, Bucuresti

Adresa de e-mail: doctoritapisicilor@gmail.com

Telefoane de contact: 021.211.00.49 / 0724.199.920

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)