marți, 23 decembrie 2014

Ingrijirea De Iarna A Pielii Si Labutelor La Pisica



Problemele vremii reci

Sezonul de iarna poate produce uscarea pielii si deteriorarea labutelor pisicilor voastre. Luati in considerare cateva sfaturi despre cum putem proteja pielea si labutele pisicii noastre in acest sezon.
Iarna inseamna lucruri diferite in diferite parti ale tarii. Temperaturile mediului ambiant pot scadea, dar severitatea acestor temperaturi scazute variaza. In afara de asta, unele regiuni ale tarii pot prezenta, de asemenea, niveluri diferite ale regimului de umiditate in timpul lunilor mai reci ale anului. Umiditatea scazuta si diferitele metode ale oamenilor de a se confrunta cu acumularile de gheata si zapada pot produce anumite probleme animalutelor noastre de companie.
Pielea pisicii
Iarna, umiditatea scazuta este frecvent sesizata si pisicile sunt adesea tinute in casa, expuse caldurii uscate emanate de calorifere, precum si conditiilor uscate de mediu. Fara o umiditate suficienta a aerului, problemele de piele pot aparea. Problema de piele cea mai frecvent intalnita in sezonul de iarna este pielea uscata cu tendinta la exfoliere. Pentru a va ajuta animalutul sa treaca cu bine peste aceasta perioada rece si uscata cu o piele si o blana sanatoase, incercati cateva din aceste sugestii.
  Evitati sa va imbaiati pisica in timpul vremii reci si uscate. Baia va inlatura uleiurile esentiale de pe piele si va creste sansa dezvoltarii pielii solzoase (matreata). Daca imbaierea animalutului este necesara, folositi un sampon calmant pe baza de ovaz si apoi uilizati si un balsam.
  Periati-va des pisica pentru a inlatura matreata si firele de par moarte.
  Pentru a mentine blana si pielea lucioase, hraniti-va animalutul cu o hrana de foarte buna calitate. Evitati suplimentele si nu adaugati ulei in hrana decat in cazul in care acest lucru v-a fost recomandat de catre medicul vostru veterinar.
Labutele pisicii
Deteriorarea labutelor pisicii voastre reprezinta o problema reala numai pentru pisicutele care ies afara in timpul iernii reci si glaciale. Cand exista gheata si zapada, va puteti astepta ca diferite produse de topire sa fie regasite pe sol. Produsele de topire a ghetii contin in general sare. Cand animalutul vostru calca pe gheata si zapada, particulele de sare, nisip sau chiar cristalele de gheata se pot acumula intre degetele palmate ale acestuia. Animalutul vostru poate chiar ingera sarea lingandu-se pe labe, astfel putandu-se imbolnavi. Mentineti-va labutele animalutului vostru sanatoase in timpul acestei ierni urmarind aceste sugestii:
  Dupa fiecare plimbare, spalati-i sau stergeti-i picioarele animalutului vostru. Astfel veti indeparta cristalele de gheata si sare care pot produce uscarea excesiva a pielii. Prin aceste manopere veti ajuta, de asemenea, la inlaturarea produselor chimice pe care pisica voastra le poate lua pe labute si apoi le poate ingera atunci cand se toaleteaza.
  Taiati parul dintre degetele animalutului vostru pentru a diminua sansa ca cristalele de zapada si gheata sa se cantoneze in acele regiuni.
  O cantitate redusa de vaselina poate fi distribuita pe suprafata pernitelor degetelor pisicii voastre, mai ales inainte de a-i permite pisicii sa iasa afara in aer liber.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru interesul acordat...Va voi raspunde in cel mai scurt timp..:)